Wat te doen op een regenachtige dag..

Het is maart, dat betekend dat we hele mooie zonnige dagen kunnen hebben waarop de temperaturen wel behoorlijk hoog kunnen liggen. Maar we kunnen net zo goed hele sombere dagen hebben waarop we eigenlijk helemaal niet naar buiten willen. Dit heeft bij mij vaak wel invloed op hoe ik me voel. Als het buiten regent of hagelt heel de dag, ga ik mij vanzelf ook een beetje somber voelen. En als het binnen dan ook nog eens koud is, dan is de hele dag compleet en moet ik echt moeite doen om een beetje gezellig te blijven! Zo heeft iedereen wel iets. Om het toch een beetje dragelijk te houden voor mijzelf heb ik besloten om eens na te denken over hoe ik de regenachtige dagen op een betere en gezelligere manier kan doorkomen!

hondjes regenpak

Opruimen!

Als het dan toch rotweer is buiten, kan ik mij net zo goed binnen nuttig maken! Ik ga eens al mijn kastjes af, kleding zoek ik uit, papieren, keukenlades, alles. Op die manier heb ik mij tijd toch nuttig besteed!

Netflix

Ik ben een grote fan van netflix en degene die Findyourflow volgt op Instagram, weten wel dat ik graag naar de serie: Breaking Bad kijk. Omdat ik het niet altijd evenveel kijk, ben ik nog niet overdreven ver. Dus ga ik lekker met een dekentje op de bank zitten en liggen en even een serie ”binge-watchen”. Heerlijk!

bankhangen

Sporten

Heb je een sportschool abbonement en mag je sporten? Ga dan lekker sporten! Lekker je hoofd leegmaken en warm worden in de sportschool! Kun je ondertussen ook nog even lekker sociaal zeuren over het weer tegen je mede-sporters!

High-tea

Nodig wat vriendinnen uit en maak samen een lekkere high tea! Met verschillende hapjes en lekkernijen, kunnen jullie daarna met een dekentje op de bank gezellig eten en bijv. praten of een film kijken. Zo maak je toch iets gezelligs van je vrije regenachtige dag!

Op de website van BrendaKookt! <– KLIK vind je leuke recepten om een lekkere high tea op tafel te zetten! Hartige en zoete hapjes! Laat maar komen die na-winter weken!

hgh tea

Bakken

Ik vind het zelf ook altijd heel leuk om taarten, cakejes en alles te bakken. Dit doe ik dan ook graag op een regenachtige dag. Soms heb je geen zin in veel visite of gedoe. Dan bak je toch gewoon lekker zelf iets. Als je over hebt kun je dat de volgende dag altijd nog meenemen naar school of je werk en daar uitdelen, Iedereen blij!

Koken

Idem geldt voor koken. Zeker in het weekend vind ik het heerlijk om te koken, dus kook ik graag wat uitgebreider. Daar heb je natuurlijk ook lekker de tijd voor als je het winterweer niet wilt trotseren!

Ik kom met deze leuke en gezellige tips de regenachtige dagen wel door! Hebben jullie hier iets aan of zelf nog tips voor plensdagen? Laat ze dan achter in de reacties! 

Ik ga weer verder met mijn slaapkamer verven! ^^

IMG_20160229_15033320160302_131155 

X Miez

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *