Een dag met een eetstoornis

Lieve lezers,

Vandaag zal ik een stuk schrijven om te laten zien hoe mijn dagen eruit zagen toen ik nog een eetstoornis had.. Hoeveel leuker en meer ontspannen mijn leven nu verloopt laat ik volgende week zien, dan hou ik een dagje met foto’s bij wat ik doe en hoe ik het doe. Voor de mensen die mijn blogs lezen uit interesse of om een kijkje te nemen in het hoofd van iemand met een eetstoornis, is dit ook wel interessant denk ik.

Ik beschrijf tot in detail wat ik dacht en deed. Neem hier GEEN voorbeeld aan. Als je weet dat je gevoelig bent voor dit soort blogs, lees hem dan niet. Mocht je hem toch lezen en hebt hier vragen of opmerkingen over, mail me dan gerust.

Met eetstoornis:eetstoornissen, anorexia, boulimia, nao, eten, ervaringsdeskundige, blog, blogger, proud2bme, findyourflow, find your flow, FYF, hulp, eetstoornis 4

Ik ben vrij vandaag. Mijn wekker staat om 08.00 uur. Ik zit al 2 uur beneden. Ik kon niet meer slapen, dus ik ben maar uit bed gegaan. 08.00 uur, ik moet eten. Ik pak 2 boterhammen, de kleinste..Ik leg ze op mijn keuken-weegschaaltje en reken met behulp van de informatie die, die mij geeft uit wat ik precies binnenkrijg. Eigenlijk ben ik een ramp in wiskunde en rekenen. Maar op de een of andere manier gaat dit mij perfect goed af. Daarna de boter, want dat moest van de diëtiste. Ik weet precies hoe zwaar het mes is, dus dat trek ik van de grammen af. Ik voer alle info in, bij mijn calorie-tel app.. Daarna het beleg. Er moet beleg op mijn brood. Dat mochten niet alleen maar groentes zijn.. Ik staar naar de pindakaas en de jam.. De chocoladehagel heb ik maar in de lade laten staan. Die durf ik toch niet te eten. Na lang overdenken kies ik toch voor de jam, ik weeg het af, voer het in en besmeer de boterham, leg de andere er bovenop en snij ze in hele kleine stukjes..Ruim een half uur later zit ik aan tafel met mijn ontbijt. Ik neem mini hapjes, kauw misschien wel 100 keer en slik het dan pas door. Om kwart voor 9 komt mijn moeder naar beneden. Ik stop met eten. Ik kan niet eten als er iemand kijkt of langsloopt.. Om kwart over 9 ben ik eindelijk klaar met eten. Dit is nog redelijk snel.

Ik sta op, lijn de hond aan en ga haar uitlaten. Ik mag niet meer heel het bolwerk van Middelburg aflopen in een supertempo. Dus loop ik een rondje door de wijk waar ik woon. Een behoorlijk tempo. De hele weg kan ik alleen maar denken aan alles wat ik eet, gegeten heb of nog moet gaan eten. Hoeveel ik daarvoor zal moeten bewegen en hoeveel kcal ik van mijzelf mag binnenkrijgen. Verder voel ik me leeg en slap. Na 1.5 uur lopen kom ik weer thuis. Ik begin meteen met mijn kamer opruimen en schoonmaken. Ik doe de was, stofzuig heel de bovenverdieping, de andere slaapkamers, de trap, de gang, eetkamer, woonkamer, alles. daarna dweil ik alles wat mogelijk is. Ik doe de kasten en alles nog een keer af en dan is het weer tijd om te eten..

De ochtend herhaalt zich. Ik pak met pijn en moeite 2 boterhammen, weeg, reken en voer de gegevens in. Wik en weeg, snij en kauw. Slikken gaat moeilijk. Gelukkig ligt alles op mijn EIGEN bord. Het is MIJN bord. Daar mag absoluut niemand anders ook maar naar kijken. Een geruime tijd later slik ik mijn laatste hap door en drink snel nog een glas water leeg. Daarna sta ik op en begin aan de afwas.

’s Middags laat ik mijn hond weer dezelfde grote ronde uit. Weer met diezelfde gedachtes en het lege gevoel. Als ik thuis kom, begin ik meteen weer met de afwas en de rest van de was. Op zich is het natuurlijk goed dat ik help in het huishouden. Maar ik neem alles helemaal over. Als iemand ook maar iets doet wat ik had willen doen, is het ruzie!! Ik doe dit iedere dag..

eetstoornissen, anorexia, boulimia, nao, eten, ervaringsdeskundige, blog, blogger, proud2bme, findyourflow, find your flow, FYF, hulp, eetstoornis

Aan het einde van de middag ga ik boodschappen doen. Ik wandel naar de verste supermarkt, kijk overal op de voedingswaarde, reken alles uit en neem van alles het minste. Jam met minder suiker, zelfs bij het fruit ben ik kieskeurig. Ik ben zeker wel 2 uur bezig met alles uitzoeken voordat ik uiteindelijk bij de kassa sta. Ik vul mijn boodschappentassen en loop met een omweg nar huis. Eenmaal thuis ruim ik alle boodschappen op en gun ik mijzelf even een half uurtje tijd om te tekenen. Ik had tenslotte alles al gedaan.

eetstoornissen, anorexia, boulimia, nao, eten, ervaringsdeskundige, blog, blogger, proud2bme, findyourflow, find your flow, FYF, hulp, eetstoornis 2

‘S avonds kook ik. Dan kan ik alles in de gaten houden. Ik kook voor heel het gezin maar apart voor mijzelf. Voor de rest let ik niet op voedingswaarde. Ik kook wel gewoon normaal en weeg niks af. Voor mijzelf weeg ik alles en voer ik alles in. Alles moet precies zijn! Zeker een uur later kunnen we eten. Ik eet van mijn eigen bord, met mijn eigen bestek en drink water uit mijn eigen beker.. Dit terwijl ik verhalen lees op mijn telefoon. Verhalen over superfoods, gezondheid, bewegen en suikervrij. Ik ben moe en voel me leeg. ’s avonds laat ik mijn hond nog een flink stuk uit en kijk tv. Dit omdat het gezin ook tv kijkt en ik verder niks kan doen. Ja was vouwen, soms.. Om half 10 ben ik zo kapot dat ik bijna niet meer naar mijn slaapkamer kan lopen. Ik plof op bed en lig nog lang wakker. Als ik eenmaal slaap, word ik ’s nachts om de zoveel uur wakker. Dan denk ik alweer aan alles wat ik morgen ga en wil doen.. Precies hetzelfde als de dag van gister.

eetstoornissen, anorexia, boulimia, nao, eten, ervaringsdeskundige, blog, blogger, proud2bme, findyourflow, find your flow, FYF, hulp, eetstoornis 3

Ik leef in een neerwaartse spiraal. Ik zie het niet en voel het niet.  De eetstoornis heeft mij in haar greep.

Vragen, opmerkingen of iets anders? Mail naar: findyourflow@outlook.com

X Miez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *